Final Fantasy XIII demo verdrievoudigt PS3 verkopen

Elke console heeft een aantal sterke games nodig om mensen over te halen die console te kopen. Dit is natuurlijk allemaal al een tijdje bekend maar wie had gedacht dat een console meer zou gaan verkopen door een demo? Het is nu gebeurd in het altijd vreemde land van de rijzende zon.

Bij de Blu-ray film Final Fantasy VII Advent Children Complete, die vorige week in de Japanse winkels verscheen, zit namelijk een exclusieve demo van het langverwachte Final Fantasy XIII. Blijkbaar is deze zo gewild dat Japanners er speciaal een Playstation 3 voor aanschaften. In de week voor de release van de film werden 16.701 consoles verkocht. De week na de release staat de teller voor die week op maar liefst 57.000 exemplaren. Dit zou betekenen dat de PlayStation 3 de meest verkochte console in die week is.




Final Fantasy is op dit moment alleen in ontwikkeling voor de Playstation 3 en wordt dit jaar in Japan verwacht. Als alles goed is wordt de game daarna naar de Xbox 360 geport en verschijnt deze versie gelijktijdig met de Playstation 3 versie in Amerika en Europa in 2010.