Demigod servers overbelast door piraten

De strategische game Demigod is sinds een aantal dagen verkrijgbaar in de VS, maar wordt al sinds de release geplaagd door allerlei online problemen. Servers reageren niet, de fora van de developer liggen offline en nog meer problemen. Nu blijkt dit te komen doordat er een enorme golf aan illegale gamers het spel speelt.

Demigod is namelijk uitgekomen zonder enige vorm van kopieerbescherming, maar ook al had de game wel DRM dan zou deze natuurlijk alsnog vrij snel gekraakt zijn. Dit houdt in dat er tijdens de lancering ongeveer 120.000 gebruikers online waren, waarvan slechts 18.000 legale gebruikers. Inderdaad, de verhouding kopers:piraten ligt ongeveer 1 : 5.

De mensen achter Demigod hadden natuurlijk wel testen gehouden met grote populariteit maar waren in hun schattingen niet verder gekomen dan 50.000 gelijktijdige gebruikers.

Er zijn inmiddels wel stappen genomen om traagheid in de game tegen te gaan, naast een uitbreiding van de servercapaciteit krijgen piraten ook hun eigen servers waardoor mensen die het spel legaal spelen minder last van de vele duizenden piraten zouden moeten hebben.