Meer informatie over Dead Space: Extraction

Op een persbijeenkomst heeft EA meer details bekend gemaakt over het spel Dead Space: Extraction, een actie-horror die exclusief naar de Wii komt.

Qua gameplay zal de game meer op House of the Dead: Overkill gaan lijken dan op de eerste Dead Space, al is er wel genoeg materiaal gebruikt waardoor je weer in de oorspronkelijke Dead Space-wereld terecht komt. Als aanvulling op de claustrofobische setting krijg je nu ook pop-up video-logboeken als aanvulling op het verhaal en telekinetische gaven om objecten op een afstand te kunnen pakken.

Één van de nieuwe wapens is de Arc Welder, deze kan elektrische pulsen schieten, die tegelijk vijanden raken die dicht bij elkaar staan. In de duisternis draag je een glimmende stok bij je, door de Wii-mote te laten "waggelen" kun je de verlichting sterker maken, waardoor je niet zomaar overvallen wordt.

Ook kun je samen met een partner spelen om je zo samen een weg te banen door de aliens. De game staat gepland in de herfst van 2009 en krijgt waarschijnlijk een 17+ rating.De debuut-trailer die uitkwam bij de aankondiging op 18 februari