Nintendo maakt zich geen zorgen over verkopen Wii

Het was afgelopen maand dan eindelijk zover, voor het eerst in zestien maanden wist de PlayStation 3 in Japan meer exemplaren te verkopen dan de Wii: 146.948 tegenover 99.335. Een verschil dat weinig voorstelt als je bedenkt dat de Wii nog steeds vijf miljoen keer meer verkocht is dan de PS3, maar het toont wel aan dat de Wii wat aan het teruglopen is in populariteit. Waar de verkopen van de PS3 toenamen ten opzicht van vorig jaar, namen die van de Wii met 63% af. Ondanks dat maakt Nintendo zich nergens zorgen over, het is pas het begin van het jaar en verkopen liggen altijd laag om deze tijd.

Volgens veel analisten is de reden dat de PS3 beter verkocht dat er een paar games op uitkwamen die niet op de Wii verschenen zoals Yakuza 3 en Resident Evil 5. Nintendo geeft ook toe dat recente titels als Wii Music niet zo goed verkopen als het bedrijf gehoopt had. Daar moet in het tweede halfjaar van 2009 verandering inkomen met nieuwe hardware en een sterke software line-up.

Ondanks dat de interesse in het nieuwe van de Wiimote wat lijkt weg te ebben zien analisten geen enkel probleem voor Nintendo. De fabricagekosten zouden sinds de launch bijna gehalveerd zijn en er is dus nog ruimte voor een flinke prijsdaling. Daarnaast zou Nintendo een goedkope variant kunnen lancering in landen waar de consument wat minder te besteden heeft.