'Guitar Hero' eindelijk voor een échte gitaar!

Er wordt veel geklaagd over Guitar Hero. Al is toegegeven dat Guitar Hero beter is dan twee Goblins die een ezel anaal een laserbehandeling geven, over het algemeen vindt men dat Guitar Hero maar een spelletje is en dat het verstandiger is je tijd te besteden aan het leren spelen van een échte gitaar.

Dat kan binnenkort!

Ik denk dat we het er allemaal mee eens kunnen zijn dat echte snaren, op een mooie esdoornhouten gitaarnek en een plectrum in je hand een betere rockervaring geeft dan een plastic gitaartje met vijf felgekleurde knoppen.

Gametank heeft het begrepen, mensen willen plezier hebben en tegelijk ook iets nuttigs doen, zoals oefenen met hun muziekinstrument.

Gametanks muziekgame Guitar Rising is te spelen met elke gitaar. Er zijn vijf verschillende moeilijkheden waardoor het voor iedereen mogelijk is mee te spelen met de muziek.


Hoe werkt het? Je ziet zes verschillende gaten, elk gat geeft een bepaalde snaar aan. In de blobjes die uit de gaten komen staat een nummer, dit nummer geeft de fret aan die aangeslagen moet worden. Op deze manier wordt het hele bereik van de gitaar gedekt. De witte lijnen moeten de maten voorstellen en de dunnere lijnen zijn de kwartnoten.

Even om het in een kader te plaatsen; er zijn zes snaren en er wordt waarschijnlijk uitgegaan van 14 fretten per snaar. 6*14=84. Dat betekent 84 mogelijke toetsen. Guitar Rising gaat dus behoorlijk wat verder dan de vijf toetsen die we van Guitar Hero en Rockband gewend zijn. Het is afwachten wanneer de eerste speler een topscore neer zet op een nummer als 'Through the Fire and the Flames'.

Guitar Rising zal ergens in 2009 uitkomen.