Philips experimenteert met vibrerende jas

Een game ervaring met Force Feedback lijkt in deze generatie bijna vanzelfsprekend. Philips heeft begrepen dat de consument graag meer dan alleen de handen laat vibreren voor een intensere game- of filmervaring. Philips testte haar eerste 'Force Feedback jas' in de World Haptics Conference in Salt Lake City.

De jas werkt door middel van 64 individueel werkende actuatoren, die in 16 groepen met elkaar communiceren. Elke cluster van 4 actuatoren heeft een eigen processor die de intensiteit berekent. Het vest zal een Force Feedback-ervaring geven aan de borst en de armen van de drager.
Philips geeft een voorbeeld van de werking aan Tomshardware:

"We want people to feel Bruce Lee’s anxiety about whether he will get out alive, causing a shiver to go up the viewer’s spine and creating the feeling of tension in the limbs."

Deze experimentele jas zal voorlopig niet op de markt verschijnen. Philips laat weten dat ze zich voor de jas zich voornamelijk zullen richten op de passieve entertainment markt. Dit vest zal dus gebruikt kunnen worden voor films, maar (nog?) niet bij interactief vermaak zoals bij games.

Philips meldt geen plannen te hebben een bijpassende broek te maken.