Sherlock speurt verder op de Xbox 360

In de afgelopen jaren bracht Frogwares Studio reeds vier Sherlock Holmes-spellen uit op de PC. In mei volgt het vijfde deel, waarin Sherlock op jacht gaat naar de beruchte seriemoordenaar Jack The Ripper. Zoals beschreven in de preview tracht Frogwares zo dicht mogelijk bij de historische feiten van de daadwerkelijk gebeurde moorden te blijven al geven ze natuurlijk hun eigen draai aan het verhaal.

Naast een handvol nieuwe screenshots voor de PC-versie, die je hieronder vindt, kwamen Frogwares en uitgever Focus Home Interactive met het nieuws dat dit vijfde deel ook op de Xbox 360 uitgegeven zal worden. De Parijse studio Spiders Games draagt zorg voor de omzetting naar de spelconsole.

De serie spellen is tamelijk populair, wereldwijd werden van de eerste vier spellen zo'n anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Uniek aan de laatste paar delen is dat de speler op elk gewenst moment kan schakelen tussen eerste- en derdepersoons standpunt. Een releasedatum voor de Xbxo 360-versie is er helaas nog niet.