Marvel en Gazillion Entertainment brengen Marvel Onlinegames

Gazillion Entertainment is een ambitieus bedrijf. De vrij jonge studio is inmiddels 300 man groot en werkt aan een MMO-uitvoering van LEGO. Vandaag is bekend geworden dat ze nog een grote speler aan de haak hebben weten te slaan: Marvel Comics.

De uitgever van stripboeken heeft een contract met Gazillion dat er voor zorgt dat Gazillion Entertainment de rechten op het gebruik van alle Marvel-personages krijgt. Dit recht geldt alleen voor online multiplayergames, de rechten voor single-playergames blijven in handen van de huidige eigenaren (SEGA, Activision).
De eerste game die Gazillion onder de Marvelvlag gaat uitbrengen is Super Hero Squad, gebaseerd op een nieuwe, op kinderen gerichte cartoon van Marvel die in de herfst van 2009 op het Amerikaanse Cartoon Network te zien zal zijn. De game zal ergens in 2010 het levenslicht zien.

Dit contract, dat Gazillion verzekert van het gebruik van elk van de meer dan 5000 Marvel-karakters gedurende tien jaar, zou ook kunnen betekenen dat een Marvel MMORPG weer een mogelijkheid zou kunnen worden. Cryptic Studios werkte eerder namens Microsoft aan een MMORPG gebaseerd op de superheldenfranchise, maar de ontwikkeling van deze game werd in 2007 stopgezet.