Student raakt Xbox kwijt en wordt rijk?

De 21 jaar oude Jesse Maiman, afkomstig uit de Verenigde Staten en studerend aan de Yale University, heeft US Airways aangeklaagd voor het stelen van zijn Xbox 360. Tijdens een vlucht binnen de Verenigde Staten op 17 december 2008 was de bewuste Xbox 360 onderdeel van de bagage van Maiman. Volgens Maiman was het geen gewone Xbox 360, maar eentje met een 'gespecialiseerde harddrive' en daarom met een prijskaartje van meer dan 1000 dollar.

Toen Maiman zijn bagage oppikte merkte hij meteen al dat zijn koffer lichter was en dat alles behalve zijn Xbox er in zat. Maiman zag zich genoodzaakt in actie te komen tegen US Airlines en wat volgde was een hoop gedoe waarbij Maiman van de een naar de andere medewerker van US Airlines werd doorverwezen.

Uiteindelijk zag Maiman geen andere optie dan het aanklagen van US Airlines. Voor het kwijtraken van de console zou US Airlines Maiman een bedrag van 1700 dollar moeten betalen en voor 'non-economic distress' (oftewel al het gedoe) een bedrag van minstens 25.000 dollar, oplopend tot mogelijk 1.000.000 dollar.

Geluk bij een ongeluk?



Raak hem kwijt en verdien een miljoen!