Seks-minigames in God of War III weer in de planning

Mensen die de vorige drie delen in de God of War serie hebben gespeeld zullen zich vast nog wel de sexy minigames herinneren. In deze scenes moet je als Kratos vaak meerdere schaars-geklede dames plezieren met extra gezondheid en experience-points als beloning. Nu Kratos voor het eerst verschijnt op de high-definition consoles is de vraag of we wederom een seks-game zullen krijgen.

Volgens God of War III director Stig Asmussen, voelen ze zich verplicht naar de fans om zo'n scene in de game te stoppen. Het is als een mes die aan twee kanten snijdt. Als ze het doen, dan zullen mensen klagen, doen ze het niet, dan zullen de fans niet blij zijn.


The sex mini-games are a double-edged sword: we're damned if we do, we're damned if we don'. If we do include a sex mini-game and don't add anything new to it, then people will say it's getting old. If we don't include the sex mini-game, then the fans will be in an uproar.

Volgens Asmussen vinden ze dat de seks-minigame iets moet toevoegen aan de game. Doet dit dat niet, dan zullen ze geneigd zijn het helemaal weg te laten. Ook wordt er nagedacht of ze misschien de sixaxis-motion controls op een leuke manier hierin kunnen verwerken.

Wil je weten hoe deze games er aan toe gingen in God of War en God of War 2, dan kun je deze hieronder bekijken.