Prince of Persia krijgt binnenkort DLC

Prince of Persia op de Xbox 360, Playstation 3 en PC is een frisse start geweest voor de Prince of Persia serie. Vanaf 26 februari is er extra content te downloaden voor de game. Vooralsnog enkel gepland voor de Xbox 360 en Playstation 3 versie.

In een interview met IGN zegt Jamal Rguigui, een van de producenten van de DLC, dat dit een van Ubisofts meest ambitieuze DLC projecten is. Het zal veel moeten toevoegen aan de game. Het verhaal in de DLC moet verder gaan waar de game stopte en moet de relatie tussen de Prins en Elika gaan uitdiepen. Een nieuw gebied is ook iets waar gamers op kunnen wachten, namelijk de Underground Palace. Volgens Rguigui gaat die level iets weg hebben van de Mines of Moria, en ook dit gebied zit vol met corruptie.

"We kept the "illustrative" art style within the new area -- the Underground Palace -- which is entirely corrupted. Corruption in all of its form definitely gets more invasive and adds to the acrobatic experience in the areas. The new area takes place mostly in huge various rooms. It is reminiscent of the mine of the Moria. It reflects a really dark ambiance and claustrophobic feelings."

Zoals de mensen die Prince of Persia gespeeld hebben wel weten, bevat elk gebied een eindbaas. Ook in de Underground Palace zal een eindbaas rond dwalen; de Shapeshifter. De Shapeshifter kan, zoals de naam al aanduidt, de vorm aannemen van voorheen verslagen eindbazen en zal moeilijker te verslaan zijn.

Elika krijgt tevens een nieuwe kracht waarmee ze een kapot deel van de omgeving kan herstellen om nieuwe gebieden te bereiken. De Prins krijgt een nieuwe aanval; Sprinting Clash. Deze aanval is een acrobatische aanval die van een afstand getriggerd kan worden.

De DLC gaat de moeilijkheidsgraad van de game opvoeren, iets wat voor veel gamers als goed nieuws kan worden ervaren. Vijanden worden agressiever en moeilijker om te verslaan. Ook het klimmen en klauteren gaat moeilijker worden en je timing moet beter zijn om sommige onderdelen te halen. Het complete interview is hier te lezen.