Greenberg: "Sony is arrogant en haalt ons niet meer in"

Nadat Sonyman Kaz Hirai deze week zei dat de Xbox 360 niet voorbereid is op de toekomst en het wel heel gek moest lopen wilde de PlayStation 3 aan het eind van deze generatie niet beter verkocht zijn kon een reactie van Microsoft niet uitblijven. Aaron Greenberg was wel bereid om wat modder op te pakken en terug te gooien in de richting van Kaz.

Volgens Aaron zijn de uitspraken van Kaz die van een bedrijf dat tevreden is met zijn marktpositie. Die houding is totaal niet meer van deze tijd als je kijkt naar wat de consument wil en hoe de industrie ervoor staat. Deze generatie gaat niet over hardware, maar over innovativiteit. Het bedrijf dat het meest vernieuwt wint en dat zit volgens Aaron in het DNA van Microsoft. Hij is er dan ook gerust op dat de PS3 niet zo goed zal verkopen als de Xbox 360.

I’m confident we will outsell the PS3 throughout the entire generation by providing more innovation and building the best and broadest games library while growing our entertainment experiences on the leading online network. With a U.S. install base lead now of more than 7 million units (according to NPD), I can’t imagine any scenario where the PS3 can catch up with us. In fact, even if you doubled the current PS3 sales and Xbox 360 remained flat, they couldn’t close the gap until 2014.

Tot zover Microsofts antwoord. Het is afwachten of Kaz dit zomaar over zich heen laat komen. Waarschijnlijk niet, dus wordt binnenkort vervolgd.