PlayStation 3 Firmware update v2.60 op komst

Het voornaamste doel van deze firmware update is de mogelijkheden qua media te verbeteren op Sony's console. De belangrijkste toevoeging is een nieuwe Foto-albumapplicatie. Deze applicatie levert een keur aan hulpmiddelen om je digitale fotocollectie te sorteren en af te beelden. Digitale foto's kunnen gesorteerd worden in groepen, gebaseerd op verscheidene criteria waaronder de camera om foto's te maken, datum en tijd van de foto en kleuren in de foto's tot aan het aantal personen op de foto, de geschatte leeftijd van deze personen op de foto en de grimassen van de personen op de foto.

Naast de sorteermogelijkheden kun je diavoorstellingen maken met muziek en kun je foto-playlists maken via een gebruikersvriendelijke interface. De foto-albumapplicatie moet apart van de XBM geïnstalleerd worden nadat je de firmware van de PlayStation 3 geïnstalleerd hebt. Om de foto-albumapplicatie te installeren ga je naar het afbeeldingengedeelte in het XMB, selecteer je Photo Gallery en druk je op X.

Firmware 2.60 bevat eveneens gast-toegang tot de PlayStation Store, waardoor ook niet-PlayStation Network leden kunnen bladeren door de PlayStation Store om de laatste games, video's en demo's uit te checken. DivX 3.11 ondersteuning wordt eveneens geboden met deze update waardoor video's in dat formaat ook afgespeeld kunnen worden op de PlayStation 3.


In bovenstaande video wordt een kleine rondleiding gegeven door de foto-albumapplicatie. Wanneer de firmware exact aangeboden wordt aan de PlayStation 3 bezitters is niet bekend gemaakt.