Eidos komt met 's werelds kleinste held

Eidos komt samen met IO Interactive, bekend van Hitman en Kane & Lynch, met een geheel nieuwe game. Dit keer gaat het niet om bad guys die hun leven zo'n beetje verpest hebben, maar hier gaat het om 's werelds kleinste held! Mini Ninjas is de naam van IO Interactives nieuwste game. De naam verraadt al dat de game om ninja's gaat.

Eidos komt met de magische woorden: "Bereid jezelf voor op een nooit eerder gezien Ninja-avontuur!" Dat belooft veel goeds, maar waar gaat de game eigenlijk over? Hiro, een kleine ninja, gaat op een grootse zoektocht. Hij moet namelijk de harmonie herstellen in een wereld die een beetje naar de klote is. Door je Ninja-opleiding kun je al een aantal vaardigheden uitvoeren en zo kun je de Samurai verslaan. Uiteindelijk land je bij de Samurai Warlord in zijn eigen fort: The Evil Fortress of Doom.

IO Interactive is er in ieder geval zeer blij met deze game. Dus ook Niels Jørgensen, General Manager van IO Interactive:

"Mini Ninjas is voor ons echt een speciaal spel. Het hele team is er enthousiast over, omdat het op zoveel gebieden uniek is. Van de kunststijl tot de personages en de diepgang van het spel – Mini Ninjas oefent een speciale aantrekkingskracht uit die jong en oud aan het scherm zal kluisteren."

Dat wordt nog eens wat. Mini Ninjas wordt in de herfst van het jaar 2009 verwacht voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC, Nintendo Wii en de Nintendo DS. Zie hieronder de eerste trailer.