Zware tijden voor Midway Games

Het wordt er niet makkelijker op voor Midway Games. Het aandeel van Midway is afgelopen dinsdag met zo'n $ 0,31 gedaald naar $ 0,79. Dit is een kleine 75% lager dan vorig jaar rond deze tijd.

Begin deze maand verkocht de holding van eigenaar Redstone, genaamd National Amusements, een belang van ongeveer 400 miljoen dollar in Viacom en CBS om leningen af te betalen en om schuldeisers tevreden te houden. Het kapitaal kan overigens eveneens gebruikt zijn om de bioscoopketen National Amusement's draaiende te houden.

Het bedrijf maakte vorige week bekend dat het opnieuw in gesprek was met banken om de voorwaarden van de schuld van 1,6 miljard dollar te bespreken, doordat aandelen van CBS en Viacom die golden als onderpand voor de lening sterk in waarde gedaald zijn. Als Redstone de herfinanciering niet rond krijgt moet hij volgens analisten mogelijk meer aandelen CBS en Viacom verkopen.


Koersverloop Midway Games van afgelopen jaar.

Matt Booty, interim CEO bij Midway Games, nam maart jongstleden het stokje over van David Zucker die na vier jaar de handdoek in de ring wierp. Sinds 1999 heeft het bedrijf bij benadering 580 miljoen dollar verloren. Afgelopen donderdag maakte de uitgever van games bekend dat ze enkele licenties stopzetten, waardoor het verlies in het derde kwartaal groter is dan verwacht.

De vraag is wat de verkoop van Midway's grote titel Mortal Kombat vs. DC Universe gaat doen voor het bedrijf. De titel moet in november op de markt komen op Xbox 360 en PlayStation 3. Andere titels die op de plank liggen zijn Arcade Treasures: Deluxe Edition voor de PC, The Grim Adventures of Billy & Mandy voor onder andere de PS2, Foster's Home for Imaginary Friends: Imagination Invaders voor de DS en More Game Party voor de Wii.