LittleBigPlanet niet mogelijk op 360 vanwege Blu-Ray en HDD

Binnenkort verschijnt dan eindelijk een van Sonys paradepaardes op de PlayStation 3; LittleBigPlanet. We hebben er even op moeten wachten, maar de game moet een van de exclusives worden die het verschil kan gaan maken in deze generatie. Alex Evans, mede-oprichter van de ontwikkelaar Media Molecule, geeft in een interview met Gamesindustry.biz aan dat de PlayStation 3 ook de enige console is die de game aan kan in zijn huidige vorm. Dit komt met name doordat de Xbox 360 niet standaard over een harde schijf beschikt en de limitatie die DVD oplegt.

Evans legt uit dat bij de ontwikkeling van LittleBigPlanet volledig is uitgegaan van de PlayStation 3. De game zou exclusief worden en dus heeft de ontwikkelaar alles uit het apparaat gehaald wat ze konden. Omdat de game zo specifiek is ontwikkeld voor één systeem, is het vrijwel onmogelijk om de game ook op een ander platform exact op dezelfde manier uit te brengen. Volgens Evans heeft het niet met de kracht te maken van de Xbox 360, LittleBigPlanet had zelfs op een Megadrive ontwikkeld kunnen worden. Het was alleen een andere game geworden. Om hem uit te brengen zoals de game nu is, is een harde schijf en een Blu-Ray speler nodig.

The design decisions on the PS3 are huge, and I'm sure you realize that having a hard drive on every unit makes a difference. That's another thing - if we didn't have a hard drive on every unit, we'd have to scale back the ambition of what you could save and do. So yes, you could make this game on the 360, but it'd be a different game.

I love certain things on the PS3, and the hard drive is one of them. And it's not just that it exists, it's that it's on every single SKU.

Wil je het volledige interview met Evans nalezen, dan kun je dat hier doen.