Lumines Super Nova komt naar de Playstation 3

Lumines is van origine een PSP game. Het was één van de eerste en meest succesvolle games op de PSP, en kreeg daarna een vervolg en een versie op de XBLA. Mensen die nog steeds verslaafd zijn aan de vallende blokjes met deuntjes die de rest van de week niet uit je hoofd zijn te slaan is er nu goed nieuws. Er komt namelijk een nieuwe versie op de Playstation 3.

Lumines wordt vaak vergeleken met Tetris. Vier steentjes vallen in twee verschillende kleuren naar beneden en aan jou de taak om er vier blokjes met dezelfde kleur met elkaar te matchen. De game staat bekend om zijn vrolijke kleuren en muziekjes die bij elk level veranderen.

De versie voor de Playstation 3 zal Lumines Super Nova gaan heten en zal te downloaden zijn via het Playstation Network. Deze versie zal 40 skins bevatten waarbij sommige helemaal nieuw zijn. Ook zullen er een aantal nieuwe modi in zitten. In de Dig Down Mode moet je in een veld waar veel blokjes liggen proberen zoveel mogelijk weg te spelen totdat je de onderkant van het scherm raakt. In de Sequencer mode kan je zelf je eigen muziek voor je eigen skins ontwerpen. Deze skins ontwerp je met de Skin Edit Mode. Dan is er nog de bekende Time Attack Mode waarin je moet proberen zoveel mogelijk blokjes te verwijderen in zo weinig mogelijk tijd.

Wanneer de game verschijnt is nog niet bekend. Wel zijn er al 5 screenshots van verschenen die je hieronder kan zien.