Metal Gear Solid 5 confirmed, Kojima toch betrokken?

Met Metal Gear Solid 4 heeft Kojima Productions volgens veel gamers een meesterwerk afgeleverd. De games gingen als warme broodjes over de toonbank en het kreeg lovende kritieken. Met Metal Gear Solid 4 kwam het verhaal van Solid Snake tot zijn eind en zou Hideo Kojima zich niet meer bezig houden met de serie.

Ook Ryan Payton, assistant-producer van MGS4, werkt niet meer mee aan de serie, want hij is bij Kojima Productions weggegaan om meer bij zijn gezin in de VS te zijn.In een interview met Kotaku heeft Payton een uitspraak gedaan waardoor het erop lijkt dat er al hard gewerkt wordt aan een nieuwe Metal Gear-game.

Op de vraag wat Payton graag nog had willen doen bij Kojima Productions, zei hij dat hij het moeilijk vindt om niet meer met Metal Gear Solid 5 bezig te zijn, maar dat hij erop vertrouwt dat Kojima en Ken Imaizumi weer een blockbuster af zullen leveren.

It'll be hard not being involved in MGS5, but I've got the utmost confidence that Hideo Kojima, Ken Imaizumi, and our amazing team will put together another blockbuster game. I'll be cheering from the sidelines.

We kunnen dus concluderen dat er hard wordt gewerkt aan Metal Gear Solid 5 en uit de uitspraak kunnen we ook concluderen dat Kojima, ondanks eerdere ontkenningen, toch weer zal meewerken aan een nieuwe Metal Gear Solid. Meer details zijn nog niet bekend, maar blijf FOK!games in de gaten houden.