Riccitiello en Detoc halen hard uit naar E3

Al langer zijn publishers en ontwikkelaars niet heel tevreden over de Electronic Entertainment Expo. Veel bedrijven trokken zich voor deze E3 al terug. Onder deze bedrijven waren niet Electronic Arts of Ubisoft, maar dat wil blijkbaar niet zeggen dat ze blij zijn met het evemenent. John Riccitiello, CEO van EA, en Laurent Detoc, president van Ubisoft Amerika, hebben hard uitgehaald naar de huidige vorm van de beurs. Riccitiello vond de oude vorm beter:

Ik haat de E3 op deze manier. Of we moeten terug gaan naar de oude versie van de E3 of we gaan onze eigen prive evenementen organiseren.

Laurant Detoc was evenmin erg subtiel in zijn kritiek over de beurs:

De E3 is verschrikkelijk dit jaar. Vroeger kwam de wereld naar de E3. Nu is het een optreden van pijp-monteurs in een kelder

Volgens Alain Corre van Ubisoft wordt het evenement op het verkeerde moment op de verkeerde plek gehouden. De E3 is volgens hem belangrijk omdat het de mogelijkheid is om de line-up voor het jaar te tonen en daarmee ook gelijk de kerstproducten in de spotlight te zetten. Dit laatste is alleen raar, als je bedenkt dat het midden juli is ergens in downtown Los Angeles.

Ook Miyamoto was niet heel erg onder de indruk van de beurs. Volgens hem is de E3 veranderd van dť kans om je producten te promoten voor de echte gamers tot een kleinschalig evenement waar nieuwe concepten met een breder publiek gedeeld kunnen worden.

De E3 was dit jaar voor de tweede keer in zijn nieuwe vorm georganiseerd. Hoewel de beurs wel terugkeerde naar zijn roots in het LA Convention Center, was het nog steeds een kleinschalig evenement. Vroeger kwamen er 60.000 journalisten op de beurs af, nu is de limiet gesteld op 5.000 mensen. De vraag is dan ook of bedrijven als EA en Ubisoft volgend jaar nog wel komen als de ESA geen radicale veranderingen gaat doorvoeren.