[E3 2008] Live verslag E3, persconferentie Nintendo

De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Nintendo.

De persconferentie staat gepland voor 18:00 en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[18:00] De persconferentie is begonnen, op een groot beeldscherm zijn 'ervaringen' met de Wii en Nintendo DS te zien.

[18:05] Cammy Dunaway komt op en vertelt wat over haar eigen 'ervaringen' met videogames.

[18:09] Cammy vertelt ook over haar ervaringen met snowboarden die niet echt een succes waren. Daarom riep ze de hulp in van een goede vriend: pro-snowboarder Shaun White. Hij komt iets vertellen over de balanceboard-game Shaun White Snowboarding. Vervolgens geeft Cammy een kleine snowboard-demonstratie.

[18:14] Iwata komt op en vertelt wat over de marktveranderingen.

[18:17] Iwata vertelt dat de makers achter Zelda en Mario, zoals verwacht met nieuwe games komen.

[18:24] Eguchi, de maker van Animal Crossing, vertelt waarom hij Animal Crossing heeft gemaakt en kondigt zijn nieuwe game Animal Crossing: City Folk (Wii) aan. Het spel zal zelfs zonder dat je speelt doorgaan en je zal daardoor het gevoel hebben dat het een echt levend dorpje is waarin je leeft. Een nieuwe mogelijkheid van de game zal de stad zijn, waar je allemaal verschillende nieuwe dingen kunt doen.

[18:27] Je kunt met elkaar via microfoons gaan communiceren in Animal Crossing: City Folks. En dit zal in de toekomst ook in andere games ondersteund worden via de microfoon-attachment, Wii Speak genaamd.

[18:30] Reggie komt op en vertelt dat de nieuwe Animal Crossing dit jaar nog uit komt.

[18:36] Een filmpje over Star Wars: The Clone Wars start (de game krijgt een tekenachtige stijl, die duidelijk gebaseerd is op de eerder gemaakte TV-serie), waarin ze duidelijk laten zien hoe de game bestuurd moet worden. Daarna volgen nog filmpjes van Raving Rabbids TV Party en Call of Duty World at War.

[18:38] Cammy komt weer op en laat zien dat een steeds groter percentage DS-bezitters een vrouw is en vertelt dat er een nieuwe Guitar Hero naar de DS komt: Guitar Hero On Tour.

[18:40] Guitar Hero On Tour krijgt de mogelijkheid om liedjes uit te delen met vrienden, zodat je ook liedjes kunt spelen die vrienden van jou bezitten (omdat ze een andere versie van Guitar Hero On Tour hebben).

[18:42] Er wordt iets verteld over Spore DS, bijvoorbeeld dat je creatures met vrienden kunt uitwisselen.

[18:43] Op 10 november zal er een nieuwe Pokemon uitkomen.

[18:44] Deze winter zal er een GTA-game uitkomen voor de DS genaamd: Grand Theft Auto Chinatown Wars. Een game die zich wederom in Liberty City zal afspelen.

[18:47] Reggie komt weer op en vertelt over de Wii controller-upgrade; Wii-motion Plus. En demonstreert deze upgrade in de nieuwe Wii Sports-game: Wii Sports Resort, die in de lente van 2009 zal uitkomen.

[18:50] Dit wordt gedemonstreerd met frisbies gooien, jetskiŽn en zwaardvechten.

[18:55] Ravi Drums laat een drumspel zien, waarbij zowel de controller als het balanceboard gebruikt worden. Terwijl Miyamoto himself met zijn controller een saxofoon bespeelt. Het spel zal Wii Music gaan heten.

[18:59] Het spel zal heel anders worden dan andere muziekgames, waarop je op het juiste moment de goede knop moet indrukken. Op de Wii wordt dit veel makkelijker, want je hoeft alleen maar te bewegen op de manier waarop je dat zou doen als je een moment speelt en de Wii zal vervolgens de juiste noot voor je uitkiezen. Het spel zal velen instrumenten bevatten, zoals een trom, een piano en een gitaar.

[19:03] Het spel zal ook een wat moeilijkere modus bevatten, waarin je het balanceboard gebruikt en waarin je echt lessen kunt nemen om beter te worden. En je kunt ook je eigen optredens opnemen. Ook zal een een multiplayer-modus komen waarin je samen met je vrienden liedjes kunt spelen, waarin iedereen uiteraard een ander instrument bespeelt. Dit wordt gedemonstreerd met een Mario-liedje.

[19:10] De persconferentie komt tot een eind.