Rhianna Pratchett schrijft verhaal Mirror's Edge

EA DICE heeft bekend gemaakt dat niemand minder dan Rhianna Pratchett het verhaal achter Mirror's Edge heeft geschreven. Rhianna Pratchett is de dochter van fantasy-schrijver Terry Pratchett en schreef eerder al de verhalen voor onder andere Beyond Divinity, Heavenly Sword en Overlord, waarvoor ze genomineerd werd voor een BAFTA. Ze wordt door Next-Gen.biz beschouwd als een van de 100 meest invloedrijke vrouwen in de industrie.

Het was een geweldige ervaring om Faith samen met het team van DICE tot leven te wekken en haar wereld, relaties en achtergrond vorm te geven. Mijn heldinnen zijn personages die altijd een beetje gewoontjes zijn, maar in de loop van het verhaal juist buitengewone vrouwen worden. Faith heeft veel vaardigheden, maar ze is absoluut geen superheldin. Ze heeft zo haar zwaktes, net als iedereen. Kortom: ze is echt. En juist dat maakt haar aantrekkelijk.



In Mirror's Edge speel je een vrouw, genaamd Faith, die samen met een klein groepje tegen de overheid strijdt. Deze overheid heeft de vrijheid van de mensen flink ingeperkt. In de game zal je met Faith door de stad kunnen rennen en overal op en overheen kunnen springen om zo je vijanden te ontlopen. Er zullen wapens in de game zitten, maar Faith moet het vooral hebben van haar melee aanvallen.