Fischer heeft spijt van otaku/geek opmerking

Laurent Fischer heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opemerkingen die hij maakte in Edge. Dit weekend was David Jaffe zelfs nog woest op de marketingman van Nintendo Europe.

Laurent Fisher kreeg in een interview een vraag over de opslagcapaciteit op de Nintendo Wii. Volgens veel gamers loopt Nintendo achter de feiten aan door geen harde schijf in de Wii te bouwen. Ook gamedevelopers hebben al eerder aangegeven dat dit erg vervelend voor ze is.

Fischer zei daarop dat mensen die een harde schijf in hun Wii willen, allemaal otaku en geeks zijn. Gamers waren niet blij met deze opmerking en David Jaffe, maker van God of War, zei dat Fischer hiermee de loyale fanbase van Nintendo tegen het zere been schopt.

Laurent Fischer heeft nu zijn excuses gemaakt tegenover de gamers. Hij zegt dat hij spijt heeft van zijn opmerking en dat het allemaal een misverstand is.

quote
I have huge respect for those who, like me, share a common passion for Nintendo and want to make it clear that I would never use and I didn’t use this terminology in such a context or way to cause offence