Take Two aandelen niet sterk ondanks launch GTA IV

De lancering van Grand Theft Auto IV vorige week was een kritiek punt in de overnamestrijd tussen Electronic Arts en Take Two. EA begon deze strijd met een bod van $26 per aandeel en ging hier ook mee naar de aandeelhouders. Het bestuur van Take Two heeft altijd volgehouden dit bod te laag te vinden, omdat het bedrijf meer waard zou worden na de launch van GTA IV. Het lijkt er nu op dat het bedrijf wel eens verkeerd gegokt zou kunnen hebben. De aandelen stegen dinsdag weliswaar, maar bij lange na niet met de cijfers die het bestuur verwacht had en de stijging was slechts van korte duur.

Het aandeel Take Two sloot dinsdag op $26,63, een stijging van $0,16 ten opzichte van maandag. Niet heel indrukwekkend kortom. Het werd nog erger toen het aandeel met $0,39 kelderde op woensdag naar $26,24. Vervolgens deed analist Todd Mitchell het aandeel nog verder de das om door te adviseren niet te kopen, maar de aandelen vast te houden die mensen in bezit hadden. Dit kostte het aandeel nog eens $0,15, waarmee het donderdag sloot op $26,09. Vrijdag herstelde het zich enigszins door een stijging van $0,11, maar duidelijk is dat de verwachte groei door GTA IV is uitgebleven.

Mitchell heeft altijd volgehouden dat hij verwachtte dat het aandeel van Take Two nooit boven de $28-$30 dollar zou stijgen en dat deze potentie niet het risico compenseerde dat EA haar bod zou terugtrekken. Als dat gebeurt zou het aandeel wel eens met niet minder dan $7 kunnen kelderen, wat de waarde van het bedrijf enorm zou doen dalen. Het lijkt er dus op dat de aandeelhouders toch moeten gaan kiezen voor het bod van EA. Iets wat tot nu toe slechts 8% heeft gedaan.