Wekelijkse update Virtual Console

Vrijdag, Virtual Console dag! Deze week zijn er maar liefst drie nieuwe games op de Virtual Console store verschenen. Maar, we hebben iets te vieren. Het is vandaag namelijk Hanabi Festival! Dat houdt in, dat de nieuwe Virtual Console games, games zijn die nog nooit eerder in Europa het licht hebben gezien. Alleen zit er één nadeel bij: ze kosten gemiddeld meer dan de normale Virtual Console games.

Final Soldier (PC-Engine) 700 punten
Deze game is onderdeel van de Star Soldier serie. Het is een scrolling shooter game dat voor de Japanse PC-Engine in 1991 uitgebracht werd. De game bevat zeven levels, met een challenge mode.

Gradius 2 (Turbo Grafx) 900 punten
In deel twee van de Gradius franchise probeert de piloot Vic Vipe het opnieuw om het Bacterion Empire te vernederen. Gradius 2 is één van de eerste games die een aantal grootse eindbazen kent. Speciaal voor de Virtual Console bevat het spel één extra level.

Columns 3: Revenge of Colums (Mega Drive) 900 punten
Columns 3 is een typische puzzle-game dat veel uitdaging biedt. Voor de mensen die van behendigheidspellen houdt, is dit immers de game die wel interessant kan zijn. In de game vallen er drie juwelen van een bepaalde soort, vervolgens moet je die juwelen naast elkaar plaatsen zodat ze 'matchen'. Daar krijg je punten voor.