Meer Guitar Hero: On tour info

Guitar Hero on Tour komt dit jaar naar de Nintendo DS met een speciaal gemaakt accessoire. Hierdoor verandert je DS in een heuse gitaar... Sort of. Het accessoire klik je in de GBA gleuf en hiermee bespeel je de noten (vier, eentje minder in vergelijking met de console versies). Het aanslaan van de snaren gebeurt op het touchscreen door middel van de stylus.

Zowel de oude als de nieuwe DS zullen compatible zijn met het apparaat; voor de oude DS wordt er een blokje meegeleverd zodat alles past. De faceplate van het apparaatje is los te halen, maar Activision heeft op dit moment nog geen plannen om extra faceplates uit te brengen.

Wat betreft de gameplay is het Guitar Hero zoals we dat gewend zijn. Alleen het activeren van de Star Power werkt nu anders. In plaats van je gitaar te tilten moet je nu 'Rock On!' in de microfoon van de DS schreeuwen. De Whammy Bar zit nu op het scherm en moet je via het scherm dus activeren.

De tracklist is op dit moment gedeeltelijk bekend:
* Ok Go: Do What You Want
* No Doubt: Spiderwebs
* Jet: Are You Gonna Be my Girl
* Blink 182: All the Small Things
* Twisted Sister: We're Not Gonna Take it

De uiteindelijke tracklist zal iets meer poprock zijn dan we gewend zijn van de serie aangezien de DS echt gezien wordt als een mainstream handheld. De DS versie kent, in vergelijking met GHIII, geen boss-battles of bekende gitaristen. Het aantal locaties is terug gebracht naar vijf en er is vooralsnog geen publiek. Dit alles vanwege de gelimiteerde opslagruimte van een DS game.

Multiplayer opties omvatten de vier volgende modi: Co-Op, Face-Off, Pro Face-Off en Battle, en zijn alleen lokaal multiplayer te spelen. Guitar Hero on Tour gaat niet online. De battle mode kent meer items dan Guitar Hero III welke allemaal via touchscreen gekozen worden. Beide spelers zullen het liedje tot het eind moeten spelen; pas dan wordt er een winnaar bepaald.