200 Eindes voor Fallout

Het viel te verwachten maar Fallout 3 zal net als haar voorgangers meerdere eindes kennen. Het open karakter van het spel zal ervoor zorgen dat jouw keuzes een bepaalde invloed zullen hebben op de afloop. Het is in geen enkel opzicht een revolutie maar Fallout 3 maakt het wel erg bont. Todd Howard van Bethesda heeft in een podcast laten weten dat Fallout 3 maarliefst 200 verschillende eindes zal kennen.

Het spel zal, zoals bekend, kleiner zijn dan The Elder Scrolls IV: Oblivion. Maar het is uiteindelijk toch twee keer zo groot geworden als dat ze in het begin dachten. Het gehele spel zal ongeveer 100 uur in beslag nemen. Als je je alleen bezig houdt met de main quest ben je na 20 uur klaar. De ontwikkeling ligt nog steeds op schema. Het spel is in feite af, maar er moet nog heel veel worden getest voordat het tegen het einde van dit jaar in de winkels kan verschijnen.

Er werd ook nog wat gerept over wat meer inhoudelijke zaken. Zo staat The Brotherhood of Steel op het randje van uitsterven en zul je tevens met hen in gesprek gaan. Je hoeft je queeste niet in je uppie te doorlopen. Er zal namelijk altijd een menselijke NPC met je meelopen en ook zul je weer een hond kunnen hebben. De hond, vergelijkbaar met Dogmeat uit Fallout 2, kan doodgaan als je niet oppast.