Volgende week firmware 2.20 voor de PS3 beschikbaar

Volgende week brengt SCEE versie 2.20 van de PS3-firmware uit. De belangrijkste update in deze firmware is de toevoeging van Blu-Ray Profile 2.0 en BD-Live. Om gebruik te maken van deze features moet je wel een internetverbinding en 1 GB vrije ruimte op je hard disk hebben. De eerste films met BD-Live worden in de loop van volgende maand verwacht.

Met BD-Live heb je toegang tot downloadable content zoals ringtones, wallpapers en bonus scènes. Daarnaast kun je spelletjes spelen tegen anderen in dezelfde kamer of via internet. De BD-Live-content zal per titel verschillen.

Daarnaast kun je playlists tussen je PSP en PS3 uitwisselen met deze firmware. Verder zal de PS3 een "resume play"-functie krijgen voor DVD- en BD-movies, waarmee je een film verder kunt kijken vanaf het punt waarop je hem gestopt hebt. Dit zal ook functioneren als de disc verwijderd is uit de PS3 en later weer in de console gestoken wordt.

Er zal ook een nieuwe Remote Play optie bijkomen, die er voor zorgt dat de muziek die je via Remote Play afspeelt te horen zal zijn via de PS3-audio-output. Voorheen werd de audio via de PSP afgespeeld, maar met deze optie verandert de PSP in een afstandsbediening voor de PS3.

De browser van de PS3 is verder verbeterd; videobestanden die vanaf een website gelinkt worden, zullen direct streamend getoond worden en de render-snelheid van de browser is ook verbeterd.

Sony heeft ook aandacht besteed aan de DivX-speler; bestanden die groter dan 2GB zijn kunnen voortaan afgespeeld worden. Tenslotte is er ook nog de optie "Mosquito Noise Reduction" toegevoegd aan de AV-opties van de DVD/BD-speler voor verbeterde film-kwaliteit.

De update zal vanaf 26 maart 2008 beschikbaar zijn, als je PS3 aangesloten staat op internet zal hij vanzelf een melding geven dat er een nieuwe firmware-versie is.