GTA IV downloadable content krijgt vorm

Het is al tijden een raadsel wat de downloadable content voor de Xbox 360 nu precies inhoudt. Er werd gesproken van hele nieuwe eilanden of misschien alleen een paar nieuwe voertuigen en wapens.

Rockstar baas Sam Houser laat in de nieuwste editie van Edge eindelijk wat los over de DLC. Hij spreekt onder andere over willekeurige missies. Hij beschrijft een scenario dat je gewoon over straat loopt en er zomaar iemand op je af komt. Deze man vraagt je om hulp en jij denkt dan van: 'Wat, maar dit is helemaal geen missie?'. De man wijst naar een raam in een nabijgelegen flat en zegt dat zijn vrouw daar met een of andere vent bezig is. Aan jou de taak om hier wat aan te doen. Vanaf hier vervolgt het verhaal zich dan.

Houser meldt dat de mogelijkheden voor DLC enorm zijn en belooft dat de DLC 'substantieel' zal zijn. Hij zegt dat als mensen de game leuk vinden, dan vinden ze de DLC ook zeker vermakelijk.

Ook spreekt Houser over de marketing voor de DLC die best agressief zal zijn. Hij wil dat iedereen er de eerste dag bij is. Letterlijk zegt hij: 'We want to fry Xbox Live.'

'Maar,' zegt hij erbij, 'maak je geen zorgen. De marketing kosten zullen niet van de Microsoft Points vandaan komen. Je zal echt waar voor je geld krijgen. Het is nooit onze bedoeling geweest om mensen in welke vorm dan ook te duperen.'