Xbox 360 krijgt grotere harde schijf en Blu-Ray speler?

Al sinds de aankondiging van de Xbox 360 komen er klachten dat de Core versie zo nutteloos is zonder harde schijf en af en toe kwam er zelfs iemand langs die vond dat 20GB ruimte op de premium te weinig ruimte was. Hoewel het eerste toch verreweg de meest gehoorde klacht is in dit opzicht, schijnt Microsoft eerste de tweede te gaan behandelen, dat terwijl al een tijdje Elite met 120GB te verkrijgen is. De website Trusted Reviews claimt van een erg betrouwbare bron te hebben vernomen dat in het tweede kwartaal het formaat van de harde schijf in de premium versie opgeschroefd gaat worden naar 60GB.

Wellicht nog opvallender nieuws is dat microsoft er over zou denken om te 360 SKU aan te gaan passen. De SKU is een unieke code waarmee een product geïdentificeerd kan worden als zijnde, in dit geval, een Xbox 360. Deze wijziging zou niet komen door de grotere harde schijf, want dat zit er al bij inbegrepen. De gok van Trusted Reviews is dat Microsoft een Xbox 360 met ingebouwde Blu-Ray speler wil gaan uitbrengen. Dit, omdat de next-gen format oorlog gestreden is en ze daar dus niks meer te verliezen hebben. Daarbij gaan er ook geruchten dat Microsoft in overleg is met Sony, waarover was nooit duidelijk, maar dit zou het wel verklaren.

Hoewel de site vrij zeker is van de nieuwe harde schijf stippen we voorlopig beide maar aan als geruchten. Zeker het laatste zou erg opvallend zijn, omdat Microsoft daarmee de kopers van de laatste twee jaar zwaar zou benadelen en een nog slechtere reputatie bij de die hard fans zou voor de volgende generatie over een paar jaar erg slecht voor het bedrijf kunnen uitpakken.