Video Games Live komt naar de Games Convention

Eind augustus vindt in Duitsland weer de jaarlijkse Games Convention plaats, een van de grootste gamesbeurzen ter wereld. Dit jaar zal het evenement geopend worden met Video Games Live, een groots gamesconcert onder leiding van de 21-jarige Jack Wall. Het orkest tourt al een tijdje door Amerika en komt nu voor het eerst naar Europa. Het zal niet het eerste gamesconcert zijn, op LowLands was er ook al een concert en een paar maanden terug was er in Utrecht ook een concert. Beide werden georganiseerd door oa de NCRV. Peggy Schönbeck, project director van de Games Convention, was erg trots dat het orkest naar Leipzig zal komen:

I am delighted that with Video Games Live, we have been able to bring one of the internationally most successful game music events to Leipzig. The combination of classical music and interactive elements makes it an ideal prelude to Europe's biggest games festival

Het concert zal op 20 augustus plaatsvinden in de Leipzig Arena. Kaarten kosten tussen de 27 en 49 euro. Combikaarten voor toegang tot de beurs zelf zullen ook verkocht gaan worden.