Blizzards cancel-lijstje gepresenteerd op DICE

Op dit moment wordt in Las Vegas de vakbeurs DICE gehouden. Tijdens een toespraak van Activision Blizzard werden de gevolgen van de fusie van Activision en Blizzard besproken. Één van de dingen die werden gepresenteerd was een lijstje met alle games die Blizzard in de loop der jaren heeft gecanceld.

Blizzard liet weten zo'n acht games te hebben gecanceld, namelijk: Games People Play, Crixa, Shattered Nations, Denizen, Nomad, Raiko, Pax Imperia: Eminent Domain en Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Alleen deze laatste twee waren bekend. Imperia: Eminent Domain zou een ruimte RTS worden en is uiteindelijk verkocht aan THQ. Warcraft Adventures: Lord of the Clans zou een point and click adventure worden die in 1998 uit zou zjin gekomen. Blizzard heeft deze gecanceld omdat ze niet tevreden waren met de grafische kwaliteit.

Grote afwezige in dit rijtje is de shooter Starcraft Ghost. De game, die eigenlijk zou verschijnen op de Playstation 2, Xbox en Gamecube, is in de ijskast verdwenen omdat Blizzard wederom niet blij was met de kwaliteit van de game. Op dit moment wordt er dus niet aan gewerkt, maar in de toekomst zou deze dus nog wel kunnen verschijnen op de current-gen consoles.



Normaal gesproken laten game studio's nooit weten welke games en ideeën zijn gecanceld. Blizzard doet dit nu om te laten zien dat ze bereid zijn grote offers te maken om zo hun reputatie hoog te houden.