Gratis oorlog voeren met Battlefield: Heroes

Enkele weken geleden meldden we hier dat de nieuwe Battlefield game volledig gratis zou worden. Ook hadden we een voorproefje op de grafische stijl van dit nieuwe deel, Heroes genaamd, die veel weg heeft van Team Fortress 2.

Op een aantal nieuwe scans is een kleine glimp te krijgen van het spel zoals het er uit moet gaan zien.



Naast deze beelden is er ook weer wat informatie over het spel naar buiten gekomen. Zo zal het hele spel zich in third person laten spelen. Komt het over-the-top geweld uit Battlefield 1942 weer terug i.p.v. het realistischere geweld uit de vorige twee delen.

Ook zal het spawnen op vaste punten verleden tijd zijn, je wordt random op de map gespawned, maar altijd in de buurt van de actie. Er zal in-game geld komen om wapens, items e.d. te kopen. Dit geld krijg je door zoveel mogelijk stukken land te veroveren. Wat dit precies inhoudt is nog niet bekend.

Er zijn op dit moment 3 classes bekend, de commander, welke zich goed kan verstoppen, snel kan bewegen en vallen kan zetten, de soldier, welke team-mates in de buurt kan helen, meerdere granaten per keer gooien en vijanden door de muren heen kan zien en natuurlijk de gunner, welke goed bewapend is, langzaam en met de mogelijkheid granaten terug te gooien.

Tijdens de actieve rondes is er niet te wisselen van uitrusting, of dit ook betekent dat je geen andere klasse kunt kiezen is nog niet bekend.

Battlefield: Heroes staat gepland voor 15 september 2008 en zal gratis te downloaden zijn.