EA maakt releasedatum Boom Blox bekend

De Casual Entertainment divisie van Electronic Arts heeft aankondigd in mei de game Boom Blox te lanceren, een game die ontwikkeld is in samenwerking met regisseur en producent Steven Spielberg. In de game zul je door maarliefst 300 levels spelen die allemaal een tactische oplossing vereisen. Natuurlijk kun je ook zelf levels ontwikkelen en die delen. De game zal speelbaar zijn met maximaal vier spelers tegelijk in een vs-mode.

Ik ben zelf een fervent gamer en wilde daarom graag een videogame maken die ik samen met mijn kinderen zou kunnen spelen. Boom Blox zit boordevol leuke uitdagingen en fantastische scenario's die je kinderen zelf kunnen oplossen of waar je samen lekker voor gaat zitten.

De inspiratie voor deze game kwam toen ik voor het eerst met de Wii speelde. Vanaf het eerste concept tot de vorm waarin het nu wordt uitgebracht is het steeds gebouwd rond de vernieuwende gameplay van de Wii. Boom Blox speelt in op het plezier van het bouwen en omgooien van blokken, iets wat kinderen en volwassenen van alle leeftijden wel aanspreekt.

Aldus Steven Spielberg over de game.