"Mannen houden meer van gamen dan vrouwen"

Er zijn al heel wat studies naar gamen en gamers gedaan. Stanford University komt nu met een nieuw onderzoek met een opzienbarende conclusie: Mannen houden meer van gamen dan vrouwen.

Verschillende mannen en vrouwen werd gevraagd een game te spelen waarin territorium veroverd moest worden. Uit de test bleek dat mannen de game sneller begrepen en dat ze meer territorium veroverden dan de vrouwen.

Volgens de onderzoekers komt dit door een deel in de hersenen dat bij mannen beter ontwikkeld is. Dit deel geeft je een goed gevoel bij het halen van bepaalde doelen en is mede verantwoordelijk voor verslavingen:

"The reward regions, which are also overlapping with the regions that are related to addiction, tend to be more coherent and active in males more than females while they were playing a computer game. "

Mannen krijgen dus een beter gevoel bij het gamen maar zijn daardoor ook gevoeliger voor een game verslaving. Of dit ook geldt voor games als "The Sims" en "My little pony adventures" is niet bekend.