Spark reageert op kritiek Turning Point-demo

Onlangs verscheen op Xbox Live een demo van de shooter Turning Point: Fall of Liberty. Heel goed werd deze demo niet ontvangen, de besturing zou niet lekker lopen, de textures waren niet echt interessant, de AI liet te wensen over en je kreeg niet bepaald het gevoel dat je daadwerkelijk een burger was die een oorlog probeerde uit te vechten. Gelukkig voor Spark en voor ons ook was de demo gebaseerd op een wat oudere versie van de game. Er is dan ook een hoop werk gedaan aan de game sindsdien.

Geoptimaliseerd richten en bewegen: Er zijn extra opties toegevoegd, waarmee de traagheid in de laagste setting en het "op ijs"-gevoel op de snellere settings verholpen is. Tevens kan de gebruiker de crosshair locken op een vijand nadat deze al geraakt is.

Verbeterde AI: De intelligentie en routekeuzes van vijanden is verbeterd. Het "hot point" systeem zou de game een hogere replay waarde moeten geven.

Ammunitie en grappling: De ontwikkelaar is druk bezig geweest met het verbeteren van het gevoel dat je een burger bent die in oorlog is. Het eindresultaat is ook beter dan de demo, met name op gebied van ammunitie en hand-to-hand combat.

Textures en belichting: De lichteffecten, textures en visuele effecten zijn nog flink verbeterd.

Of dit alles genoeg zal zijn om de game te redden zullen we eind februari zien als de game in de winkels ligt.