Duke Nukem 3D naar XBLA?

In augustus 2007 gaf George Broussard, hoofd van 3D Realms al aan dat ze Duke Nukem 3D graag op Xbox Live Arcade zouden willen zien. Maar het was aan Microsoft of dit ook daadwerkelijk door zou gaan. Een bron 'close to 3D Realms' heeft nu gemeld dat de klassieke FPS uit 1996 binnen een aantal maanden zal gaan verschijnen als download op Live.

Goed om te weten is dat een online co-op voor vier spelers in de planning zit. Als het gerucht waar blijkt te zijn kun je binnenkort met drie anderen samen pig-cops neerschieten en vunzige one-liners uitkramen door je headset. Een acht-speler online deathmatch is volgens de bron ook deel van de port.

Duke Nukem 3D maakte destijds furore door revolutionaire gameplayaspecten zoals een jetpack en de mogelijkheid omhoog en omlaag kijken, te combineren met humor en vunzigheid. Het kreeg destijds veel concurrentie door het (toen) beeldschone Quake. Maar het vervangen van een anonieme held door een spierbundel met persoonlijkheid bleek een gouden zet van 3D Realms.