Nintendo en Sony aangeklaagd wegens patentschending

Het lijkt tegenwoordig wel een sport dat kleine bedrijven grotere bedrijven aanklagen vanwege een patent dat zij claimen te hebben. Deze keer sleept het Amerikaanse Copper Innovations Group, uit Pennsylvania, Nintendo en Sony voor de rechter. Zij stellen dat beide bedrijven hun patent op "Hand Held Computer Input Apparatus and Method" Schenden.

Het patent beschrijft een methode hoe randapparatuur connectie maakt met een systeem door middel van een hardware identificatienummer gekoppeld aan een signaal. De Wii Remote, Wii Nunchuk, Sixaxis controller, en Blu-ray Remote Control worden alle genoemd als producten die het patent schenden. Dit omdat zij gebruik maken van een ledje met een cijfer om aan te geven welke controller bij welke poort hoort.

Copper Innovations Group wil een schade vergoeding en een permanent verbod dat er voor moet zorgen dat Sony en Nintendo het patent niet meer kunnen schenden. Een advocaat van Copper wilde verder niet reageren op de zaak. Sony en Nintendo hebben beiden nog geen commentaar gegeven op deze kwestie.