Star Wars: The Force Unleashed laat wat details los

Star Wars-fans worden in 2008 getrakteerd. Behalve de personages Darth Vader en Yoda die in Soul Calibur IV zullen verschijnen, komt namelijk dit jaar Star Wars: The Force Unleashed uit. In deze game speel je een geheime leerling van Darth Vader, eentje die in de films niet voorkwam.

Deze leerling wordt ingesproken door Sam Witwer, die in BattleStar Galactica de rol van Crashdown vertolkte. George Lucas heeft met de laatste drie films een traditie ingezet van aparte lightsabers; Darth Maul had een lichtzwaard met dubbele laser en Generaal Grievous hield niet minder dan vier lightsabers vast. Ook in The Force Unleashed zet deze traditie zich voort; het hoofdpersonage houdt het kleinood achter z'n rug vast. Aangezien je je lightsaber volledig kan customizen in de game, heeft dit als effect dat je je aanpassingen ook daadwerkelijk kan zien. Twee lichtzwaarden en dual-blade lightsabers zijn echter geen mogelijkheid. Daarnaast heeft deze manier van vasthouden als gevolg dat het personage er veel dreigender uit zal zien.

De game zal verder boss-battles kennen, inclusief een gevecht met een Rancor. Deze boss-battles zullen Quick-Time Events hebben zoals in God of War of Heavenly Sword, alleen doen zij niets anders dan je score verhogen. Je kan een gevecht niet verliezen door te laat op een knop te drukken.

De Wii-versie zal een special duelleringsmode kennen, waarmee je je lightsaberskills kunt botvieren op een vriend. De PSP-versie zal enkele klassieke Star Wars-scenes weer tot leven brengen, maar dan met de over-the-top actie van The Force Unleashed.

De developers willen met de game je The Force laten voelen met elke knop die je indrukt.Zo kun je bijvoorbeeld een Storm Trooper oppakken en in de lucht laten zweven. Als hij langs een kist komt, zal hij die kist beetpakken. Natuurlijk laat jij je daardoor niet van de wijs brengen, en dus gaat die kist mee de lucht in. Verder kun je metalen deuren die je tegenkomt verfrommelen alsof het een stukje papier is dat in de weg zit. Met behulp van de nieuwe physics-engine die LucasArts hiervoor gebruikt ziet dit alles er nog eens overtuigend uit ook.

The Force Unleashed staat geplanned voor een release tijdens de komende zomer.