Analisten over de gevolgen van winst BluRay voor PS3

Na het besluit van Warner om voortaan hun films alleen nog op DVD en BluRay uit te brengen is er nog maar één partij exclusief in het HD-DVD-kamp. De strijd tussen de twee HD-standaarden lijkt hiermee binnenkort aan een eind te komen. Reden voor analisten om eens hun visie los te laten op de gevolgen van de winst van BluRay op HD-DVD voor de PS3, aangezien deze een BluRay-speler ingebouwd heeft.

De vier analisten zijn het er over het algemeen over eens dat de winst van BluRay positieve gevolgen zal hebben voor Sony's jongste console. David Cole van DFC Intelligence is het minst positief; hij denkt dat als BluRay de standaard wordt dit zeker een pluspunt voor de PS3 zal betekenen, maar dat het geen doorslaggevende factor zal zijn. Consumenten zullen eerst naar de prijs van de console, dan naar goede exclusives en pas als laatste naar de BluRay-feature kijken.

Colin Sebastian van Lazard Capital Markets voorspelt op zijn beurt dat de verkopen van de PS3 zullen verbeteren, wanneer consumenten de behoefte voelen om een BluRay-speler te kopen, maar ook hij geeft aan dat goede games en de prijs van de console twee factoren in de overweging zullen zijn.

Sony heeft ooit aangegeven dat 70 tot 80% van de PS2-eigenaren de PS2 als eerste DVD-speler in huis haalden. Volgens Michael Pachter van Wedbush Morgan Securities zal dit ook het geval zijn voor de BluRay-speler van de PS3, alleen is de penetratie van 1080p-schermen momenteel slechts 10% van de totale televisie-markt, wat een obstakel kan vormen. Hij denkt tevens dat er dit jaar nog een prijsverlaging van de hardware aan zal komen, wat net als bij de vorige prijsverlaging een plotselinge stijging in verkoop tot gevolg zal hebben.

Tenslotte is Mike Hickey van Janco Partners het meest positief over de gevolgen van de winst BluRay als "High Definition Media"-standaard. Hij gelooft dat de PS3 hierdoor een grotere install base zal krijgen, wat weer tot gevolg zal hebben dat er meer en betere third-party-support voor de PS3 ontstaat.