World of Warcraft over hoogtepunt heen?

Volgens Joel Bylos, ontwikkelaar voor de MMO Age of Conan: Hyborian Adventures, zal de populariteit van World of Warcraft binnenkort afnemen. De developer wijst op de negatieve berichten over WoW die overal op het internet te vinden zijn.

Volgens hem is er een "feeling on the internet" dat WoW zijn aantrekkingskracht aan het verliezen is. Er zijn inderdaad honderden online klachten te vinden en vele WoW-spelers stoppen nadat veranderingen in het spel zijn doorgevoerd. Maar Bylos hecht waarschijnlijk te veel waarde aan al deze kritiek. Negatieve geluiden hoor je altijd meer dan positieve, aangezien de mensen die het leuk vinden gewoon de game spelen en niet zitten te zeuren op fora.

Daarnaast is het natuurlijk goed voor je eigen game om de concurrent zwart te maken. Helaas voor meneer Bylos lijkt de populariteit van WoW de komende tijd nog niet over haar hoogtepunt heen. Blizzard is onlangs nog een nieuwe reclamecampagne begonnen en binnenkort zal de uitbreiding Wrath of the Lych King uitkomen, die ongetwijfeld weer veel mensen naar het spel zal trekken.