DMC4 gameplay-info, video's, CE en art-book onthuld

2007 staat op het punt ons te verlaten en het game-jaar 2008 zal ons onder meer de terugkeer van een oude bekende in de vorm van Dante brengen. In de nieuwe Devil May Cry zul je ook als het nieuwe personage Nero kunnen knokken.
We hebben nu wat nieuwe info voor jullie gevonden omtrent deze game.

Devil May Cry 4 zal een nieuw valuta-systeem kennen. Red Orbs worden niet langer direct gebruikt om spullen, moves en wapen-upgrades te kopen. Aan het einde van een missie worden Red Orbs omgezet in Proud Souls en zul je daarbovenop nog eens extra Proud Souls ontvangen als beloning voor je Devil Hunter Ranking.
Als je niet tevreden bent over een aankoop, zul je je deze ongedaan kunnen maken. De prijs van ongedaan gemaakte aankopen gaat echter omhoog als je er niets voor in de plaats neemt.

De game zal beginnen met twee moeilijkheidsgraden: Normal en Devil Hunter. Normal zal iets gemakkelijker zijn dan in de oude DMC-games, terwijl Devil Hunter de vroegere normale moeilijkheidsgraad zal zijn.
Als je een bepaald level nog eens wilt doen, is dat ook mogelijk in DMC4 met de Stage Replay.

Nero kan de Air Hike doen, het bereik van z'n Devil Arm vergroten en een Aerial Launcher krijgen. Hiermee kun je de tegenstanders in mid-air nog eens een verdieping hoger slaan, waardoor je de meest belachelijke combo's zult kunnen maken. Andere moves voor Nero zijn High Roller, Roulette Spin, Split en Double Down.

Stylish Points worden in DMC4 voor het eerst numeriek weergegeven en niet zonder reden. Je verzamelde Stylish Points zijn namelijk de graadmeter voor je plek op de online leaderboards.
De PS3-versie zal bovendien vrijwel geen laadtijden kennen, dankzij de installation-feature.

Gamers die een pre-order plaatsen voor Devil May Cry 4 ontvangen naast de game ook het boek "Art Of The Devil" waarin de concept-arts van de game verzameld zijn. Het is onbekend of dit ook voor Europese pre-orders geldt.

Wel is zeker dat we de Collector's Edition in de winkel zullen zien verschijnen in de Europese winkels.

Nieuwe video's van Devil May Cry 4 kun je op IGN bekijken.