Prostituees hebben (weer) kritiek op GTA

de serie Grand Theft Auto is niet geliefd onder de dames van lichte zede. Een Amerikaanse belangenvereniging voor prostituees protesteerde al eerder tegen de moneymaker van Rockstar, maar nu is er een nieuwe kritiek. In de Toronto Sun opent nu een advocaat namens de prostituees het vuur op GTA.

Anastasia Kuzyk advocaat van de Sex Workers Alliance of Toronto verteld: "Sex work is a job, and violence isn't in the job description... There's a video game out there where you can run down prostitutes and kill them and beat them up and take their money. It feeds into the whole subculture of allowing the violence to continue. Violence against sex workers should not be normalized, but it is."

Verder zegt ze dat mensen in de sexindustrie 60 tot 112 keer meer kans hebben om in Canada door geweld om het leven te komen dan gewone burgers. Wat ze echter vergeet is dat je iedereen in GTA kunt doden en bestelen, of het nu gaat om prostituees, politieagenten, mensen met een blanke of mensen met een donkere huidskleur.