Europese developers creatiever dan Amerikaanse

Europese ontwikkelaars zijn creatiever dan hun Amerikaanse collega's aldus Nick Button-Brown van EA. Hij vertelde dit onlangs in een interview aan Games Industry. Developers uit Noord-Amerika zijn meer op geld uit en nemen daardoor minder risico denkt Button-Brown.

Hij ziet dan ook veel kansen in Europa voor EA. Op dit moment werkt het bedrijf samen met Crytek, bekend van de shooter Crysis, en zijn ze in onderhandeling met een andere, nog onbekende, Duitse ontwikkelaar.

Button-Brown doet nog meer opmerkelijke uitspraken, zo denkt hij niet dat Grand Theft Auto ooit door een Amerikaanse developer bedacht had kunnen worden. Het multiculturalisme is een van de sterke punten van de Europeanen vertelt Button-Brown. Hij geeft als voorbeeld de werksituatie van Crytek, waar mensen met 27 verschillende talen samenwerken. Dit brengt volgens hem enorm veel verschillende specialiteiten en ideeën samen, nu helemaal met de invloed van Oost-Europese werknemers.

Hij ziet dan ook een rooskleurige toekomst voor de Europese ontwikkelaars. Waren deze eerder vooral op de eigen markt gericht, steeds meer in Europa ontwikkelde titels worden nu wereldwijd verkocht.

Naast EA hebben verschillende andere publishers ook interesse in de Europese developers. Button-Brown denkt ook dat veel van de Europe developers opgekocht zullen worden door de grotere uitgevers. Maar dit zal juist ruimte bieden aan nieuwe ontwikkelaars aldus Nick Button-Brown.