[Update] Details 360-update bekend, Divx-ondersteuning

Nadat er steeds een klein beetje info werd vrijgegeven is er nu een zo goed als complete lijst verschenen van de functies in de herfst-update op de Xbox 360. De grootste nieuwe feature is ondersteuning van verschillende video-codecs, waaronder Divx en Xvid.

De site 1up heeft verschillende files getest en ze werkten allemaal prima, zelfs divx in 1080p resolutie wordt ondersteund. Microsoft heeft wel gezegd dat niet alle codecs ondersteund zullen worden. Andere veranderingen zijn een nieuwe marketplace indeling (verschillende overzichten, zoals bijvoorbeeld gratis items), naam en beschrijving toevoegen aan je profiel en een RSS-feed genaamd Inside Xbox waar je updates krijgt over de Xbox 360.

Xbox Live Arcade is niet heel veel veranderd, maar er is wel iets bijgekomen: Xbox Live Arcade Hits. Dit is een soort van Budget-bak voor XBLA, waar verschillende games voor een lagere prijs te koop zijn. Na de update kun je bijvoorbeeld Bankshot Billiards 2 en Lumines Live voor 800 punten kopen en Marble Blast en Zuma Deluxe voor 400 punten. Welke games er in de 'budget-bak' terecht komt ligt geheel aan de uitgever.

Eerdere aangekondigde features zijn het tijdslot, Xbox Originals en het delen van je friends-list. De update zal vier december online gaan. Bekijk hieronder een filmpje van de nieuwe update.




Update

De gehele lijst met veranderingen kun je hier bekijken:
Klik hier