Harmonix werkt aan problemen PS3-versie Rock Band

Anderhalve week geleden kwam Rock Band in de VS uit. In tegenstelling tot wat beloofd was, werkte de PS3-versie met geen enkele andere gitaar-controller dan de Stratocaster-controller. Doordat er slechts één gitaar in de bundel zat en instrumenten nog niet los te koop zijn, betekende dat dat veel PS3-rockers in spé met slechts drie man konden spelen, in plaats van vier.

Harmonix heeft nu bekend gemaakt dat ze de problemen erkennen en dat er aan een oplossing gewerkt wordt. Of dit betekent dat Rock Band straks compatible is met de Les Paul-controller van Guitar Hero 3 of met de gitaar-controllers van de PS2-games Guitar Hero 1 & 2 (met behulp van een USB-PS2-converter) is niet bekend. Het zou ook zo kunnen zijn dat ze het uitbrengen van losse gitaren als oplossing zien.

Interessant is wel dat wanneer je contact opneemt met Red Octane over de problemen inzake de Les Paul-controller in Rock Band je het volgende antwoord ontvangt:

We are aware of the issue at hand and are looking into it. It was not something purposely designed for, but a situation that has arisen since the release of RockBand. Please have patience.

Het zou dus zomaar eens kunnen dat Red Octane en Harmonix samen een een patch werken die Rock Band gebruik laat maken van de Les Paul-controller.