Microsoft maakt familieconsole van Xbox 360?

Microsoft ziet het succes van de zogenaamde familieconsole van Nintendo en wil hier ook een graantje van mee pikken. In een persbericht geeft Microsoft aan dat ze directer willen gaan concurreren met Nintendo. Dit gaan ze bewerkstelligen door het aanspreken van een breder publiek met meer familiegerichte games.

Puzzel spellen, games geïnspireerd op cartoons en spellen als Rock Star moeten de 360 in staat stellen hetzelfde publiek aan te spreken als de Wii.
"A key strategy for us is to give broad choice for people. You need to provide content which broadens your base of users from core gamers to different age groups," aldus een woordvoerder van Microsoft.

Verschillende analisten zijn kritisch over het ingeslagen pad van Microsoft en waarschuwen dat er meer voor nodig is dan het uitgeven familievriendelijke titels om je markt te vergroten. Volgens sommigen zou het bedrijf zelfs een speciale controller nodig hebben als de Wiimote om het succes van Nintendo te kunnen evenaren, maar hier zijn vooralsnog geen plannen voor.