Harry Potter-regisseur gevraagd voor Prince of Persia film

Mike Newell, de regisseur van Harry Potter and the Goblet of Fire die vorig jaar in de bioscopen kwam (en over het algemeen niet als de beste van de serie wordt beschouwd), is door Disney en de bekende Hollywood-director Jerry Bruckheimer benaderd om de film "Prince of Persia: Sands of Time" te regisseren.

De Prince of Persia film moet een live-action film worden die, dankzij de vele games en spinoffs, dollartekens doet verschijnen in de ogen van de filmbonzen. Het script voor de film is geschreven door Jeffrey Nachmanoff, die eerder zijn kunsten uitvoerde voor The Day after Tomorrow, en Jordan Mechner, de man die meewerkte als schrijver en gamedesigner aan Prince of Persia: Sands of Time, maar latere games te gewelddadig vond en teveel vond afwijken van zijn eigen visie qua visuele stijl en verhaal.

Afgelopen week is Newell uitgenodigd op de studio en onderhandelingen zullen binnenkort beginnen. De productie zal echter nog niet in hoog tempo opgezet worden tot de problemen rond de CAO's van de schrijvers in Amerika opgelost zijn.




De regisseur van Harry Potter en binnenkort dus Prince of Persia