Take Two schikt rechtszaak omtrent Hot Coffee Mod

Een flinke tijd geleden zorgde een mod voor de game Grand Theft Auto: San Andreas voor een van de grootste rellen in de gamesindustrie ooit. Door de Hot Coffee Mod werd het namelijk mogelijk om ingame seks te hebben. Politiek Amerika struikelde over elkaar om hier kwaad over te spreken en de ESRB, de Entertainment Software Rating Bond, heeft haar eisen mede hierdoor flink aangescherpt tegenwoordig. Amerikanen hebben wel vaker de neiging om om het minste of geringste rechtszaken aan te spannen en zo ook in dit geval, vele 'geschokte' kopers klaagden Take Two aan vanwege de mod.

Take Two heeft deze week aan al deze onzin een einde gemaakt door maar gewoon te schikken met alle boze mensen. Op een aantal voorwaarden kunnen boze klanten nu hun geld terugkrijgen en als tegenprestatie wordt Take Two gevrijwaard van alle schuld. Mensen die in aanmerking komen moeten vier dingen kunnen aantonen. Ten eerste moet de game voor 20 juli 2005 aangeschaft zijn. Ten tweede moeten ze geschokt zijn door de mogelijkheid van de hot coffee mod om het spel aan te passen. Vervolgens moeten ze ook nog kunnen aantonen dat ze de game niet gekocht hadden als ze van de mod geweten hadden en als laatste dat ze de game geruild hadden als dat nog kon zodra ze over de mod hoorden.

Wat de totale kosten zijn voor Take Two door deze deal is nog onbekend, maar voor de zekerheid heeft het bedrijf een miljoen dollar opzij gezet. Daarmee is het bedrijf totaal bijna drie miljoen dollar kwijt door alle rechtszaken. De schikking moet nog goedgekeurd worden door de rechtbank en verwacht wordt dat dit halverwege deze maand zal gebeuren. Mocht dit gebeuren dan kan iedereen die aan bovenstaande voorwaarden voldoet aanspraken maken op een schadevergoeding van $35.

"If the case had continued, we believe the court would have agreed that Take-Two was not liable for consumers acting independently to modify their games with third-party hardware and software to access normally inaccessible content," said Ben Feder, Chief Executive Officer of Take-Two. "Nonetheless, we believe it is in the best interest of the Company to avoid protracted and costly litigation to prove our case and to finally put this matter behind us."