Microsoft komt met tijdslot op de 360

Microsoft heeft bekend gemaakt dat er binnenkort de mogelijkheid komt om te bepalen hoe lang kinderen kunnen gamen op de Xbox 360. De timer kan zo ingesteld worden dat er maar een paar uur per dag of per week gegamed kan worden, als dit voorbij is zal de 360 zichzelf uitschakelen.

De reden voor deze toevoeging is dat Microsoft de Xbox 360 aantrekkelijker wil maken voor het algemene publiek. Onderzoek van Microsoft heeft aangetoond dat 90% van de ouders restricties opleggen aan de kinderen die willen gamen. Het grootste gedeelte van deze restricties heeft te maken met de hoeveelheid tijd die een kind mag gamen. Microsoft wil met deze optie de ouders dus meer mogelijkheden geven om het aantal game-uren van hun kinderen te controleren. Windows Vista bevat een zelfde soort timer.

Begin december zal deze functie beschikbaar zijn. Grote kans dat deze functie behoort tot de herfst-update, die we dus hopelijk ook begin december kunnen verwachten. Meer details over de nieuwste update heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt.