Schiet je een weg naar de rijkdom in Cash-FPS Kwari

Kwari lijkt op het eerste gezicht op een standaard FPS, met futuristische wapens en snelle actie waarmee de Quake en Unreal franchises groot zijn geworden.
Maar dit spel heeft nog een extra verrassing in petto: de spelers krijgen namelijk geld voor de schade die ze aanrichten. Dat kan oplopen van een cent naar een dollar per schot. Het spel is bedoeld voor de mensen die hun M4D FPS Sk1llz willen omzetten in harde kontanten.



Elke speler heeft een account, waarin hij of zij geld kan storten. Dit geld wordt dan gebruikt om ammunitie en pickups te kopen die je tijdens het spelen goed kan gebruiken.
Geld valt er te verdienen door andere spelers uit te schakelen. Elk raak schot levert je geld op, dat van het account van je tegenstander wordt afgetrokken.




Naast goed kunnen mikken zijn er nog andere manieren om rijk te worden. Zo kan de speler tijdens de gevechten Kwari-keys oppakken om jackpots te winnen. De jackpots worden gevuld met het geld dat mensen door self-damage en het kopen van power-ups kwijt zijn. Andere pickups zijn ook te vinden, zoals wapens en health. In King-of-the-Hill en andere gametypes zijn er ook leuke (geld)prijzen te winnen door tactisch te spelen.



Ook zullen de ervaren spelers missies krijgen toegespeeld die ze moeten voltooien om -uiteraard- weer meer geld te verdienen. Om te zorgen dat n00bs niet binnen vijf seconden zonder geld zitten worden de matches zo opgesteld dat iedereen min of meer dezelfde hoeveelheid ervaring heeft.
De mensen achter Kwari beweren dat ze volledig van het geld afblijven, en geen transactiekosten rekenen. Al het geld komt van de spelers zelf, en wisselt alleen tussen de spelers van eigenaar.
In een press release lieten ze weten dat ze inschatten dat de grootste jackpots in de miljoenen kunnen gaan lopen als het spel populair wordt.



Het spel zal gratis te downloaden zijn, maar een gevuld account is nodig om de nodige ammunitie te kopen. Er is een beta waarop je je kan inschrijven.
Tot slot nog de trailer van deze game.